AOTEAROA (PIKAPILVEMAA) ÕHTUSÖÖK 10. septembrill

129,00

10. septembril, kell 17.00

Rahvusvahelise koostööna ainsaks õhtuks sündivas unikaalses gastronoomilises projektis ühendavad oma oskused Uus-Meremaa kokk Kane Bambery (menüü), Eesti kokk Maarja Paju (toidud) ja sommeljee Kalle Müller (idee ja veinivalik).

UUS-MEREMAA

Auhinnatud Uus-Meremaa peakokk Kane Bambery on töötanud mitmetes Uus-Meremaa parimates restoranides nagu Roots Christchurchis, Amisfield ja Sherwood Queenstownis ning legendaarses Hermitage hotellis, Aoraki Mt Cook rahvuspargis. Roots restoran valiti 2015. aastal Cuisine Good Food Awardsi konkursil Uus-Meremaa parimaks restoraniks ning teisedki tema juhitud restoranid on saanud sama programmi raames mitmeid tärne. Kane on laialdaselt reisinud Euroopas, sealhulgas ka Eestis. Tema modernseid toiduvalmistamise tehnikaid kaasava toidufilosoofia keskmes on kohalik Uus-Meremaa tooraine ja jätkusuutlik lähenemine, tema Maori juured lisavad huvitava nüansi Uus-Meremaa unikaalsete toiduandide kasutamisele ning suhtesse loodusega.

Kõigepealt valis sommeljee Kalle välja intrigeerivaimad Eestis saada olevad Uus-Meremaa veinid ja võttis ühendust maakera kuklapoolel elava Kane’i ja Murimäel kokkava Maarjaga.

Uus-Meremaal elav peakokk Kane lähtus veinide juurde menüü koostamisel Uus-Meremaa rahvusköögist ning kohalikust toorainest, võttes arvesse, et tema valitud tooraine oleks Eestiski saadaval (kumaru, feijoa, vesikress, tuntud headuses Uus-Meremaa lambaliha jne).

Maorist peakoka pöörased ideed sobitab 10. septembri õhtul Eesti konteksti  ja valmistab Murimäe kohviku resident-kokk Maarja, kellele kuulub Kane’i õnnistus ja usaldus.

Hea toit ja vein on alati ühendanud inimesi, maid ja rahvaid ning sel ainulaadsel õhtusöögil saavad kokku kaks maailma lõpus asuvat kohta: Murimäe ja Dunedin (linnulennult 17 236 km).

MENÜÜ

Suitsutatud sinikarbi-vähjarulaad, marineeritud köögiviljad, vesikressi kreem
Grüner Veltliner 2019 / Seifried Estate, Nelson 
*
Mitut moodi kumara, hapendatud koor, must küüslauk
Keltern Vineyard, Chardonnay 2020 / Villa Maria Estate Ltd. Hawkes Bay
*
BBQ hirvefilee, tamarillo kaste, punapeet, austerservik
Pinot Noir Te Muna Road 2017 / Craggy Range, Martinborough
*
Lammas, kartulitamp, spargel, norilehe või
Syrah Gimblett Gravels 2018 / Craggy Range, Hawkes Bay
*
Feijoa- sidruni pavlova, kookos, rabarberi granita
„Tulia” 2011 / Man O’War Vineyards Ltd., Waiheke

Õhtu muusika valib DJ Mü.

P.S. Sel aastal paneme Tartust käima tasuta veinibussi, mis toob külalisi Murimäele ning hiljem viib Tartusse tagasi. Buss väljub kell 15.30 Vanemuise alumisest parklast. Kui soovid tulla üritusele ühise bussiga, siis ostu sooritamisel märgi lisainfo lahtrisse “Soovin tulla ühise bussiga”.