Eesti Veinitee avatud uste päev Murimäel
3. mai

📅 Kuupäev: 3. mai 2025
🕚 Aeg: 11:00–17:00
📍 Koht: Murimäe Veinikelder, Valgamaa
🎟 Osalemine: tasuta
📌 Palume eelregistreerida – vajuta “Tulen” ka Facebookis või kirjuta meile!

Päeva programm:
• Viinamarjaistanduse, tootmise ja veinikeldri tuurid kell 11:00, 13:00 ja 15:00
Veinide degusteerimine – proovi erinevaid veine veinimasinast ja osta lemmikud kaasa
Murimäe uue vahuveini esitlus! 🥂
Pop-up suvekohvik maitsvate roogade ja kohalike hõrgutistega
Muri ja sõbrad – tule tee meie sõbralikele koertele pai 🐾
Erikülaline: professor Kadri Karp Eesti Maaülikoolist räägib kevadisest viinapuude lõikusest ning vastab küsimustele

👣 Tule ise, võta pere või sõbrad kaasa ja veeda mõnus kevadpäev Murimäel!
📸 Kaamera kaasa – vaated ja hetked on imeliselt fotogeenilised.

Emadepäev Murimäel
10.–11. mai

10.05 piletid siit
11.05 piletid siit

📅 Kuupäevad ja ajad:
• 10. mai 2025 kell 12:00–21:00
• 11. mai 2025 kell 12:00–19:00

💶 Hind:
• Täiskasvanu – 69 € (sisaldab Murimäe tervitusjooki ja 3-käigulist menüüd)
• Laps kuni 12 a – 29 €

🎷 Muusika: Arnis Graps (saksofonil)
👨‍🍳 Peakokk: Karl Pajussaar
🍷 Joogid tellitavad lisaks
📌 Ettetellimine: kuni kohtade täitumiseni

Menüüs:

Eelroog
Lõhefilee crudo – sushi riis, seesamikaste, marineeritud redis

Pearoog
Pardi rinnafilee – põldmarjakaste, peedi-kartulikook, pardijala confit rilette

Magustoit
Vaarikašokolaadi pannacotta – chai-musta tee vaht, Vana Tallinna kreem, mandlid

Lastemenüü (29 €):
Pearoog (valik):
• Koorene pastaroog käsitöö lihapallidega
• Krõbekana minipraad röstitud kartulitega
Magustoit: Jäätisevalik marjadega

📅 Kuupäevad ja ajad:
• 16. mai kell 15:00–21:00
• 17. mai kell 12:00–24:00 (grillikoolitus kell 12–14, Eurovision kell 21–24)
• 18. mai kell 12:00–16:00

💶 Hinnad:
• Veganmenüü – 49 €
• Kala-liha või liha-kala menüü – 59 €
• Lastemenüü – 25 €
• Grillikoolitus 17.05 – 85 € (max 20 kohta, kuni 12.05)

Menüüd:

Veganmenüü (49 €):
• Köögiviljapüreesupp kookospiima vahuga
• Grillitud portobello, köögiviljatamp, ürdikaste
• Kookospiima panna cotta marjadega

Kala–liha menüü (59 €):
• Hirvetartar
• Grillitud lõhe, köögiviljatamp, grillitud spargel
• Kookospiima panna cotta marjadega

Liha–kala menüü (59 €):
• Mereanni tartar
• Seasisefilee sinihallitusjuustuga, grillitud tomat, punaveinikaste
• Mustsõstra padjal chia pudding

Lastemenüü (25 €):
• Grillitud tortillad kana ja köögiviljadega
• Grillitud banaan mee ja jäätisega

Grillikoolitus Aare Sildiga
17. mai kell 12–14

Koolituse piletid siit

📅 Aeg: 17. mai 2025 kell 12:00–14:00
👨‍🍳 Juhendaja: Aare Sild (Grillimaailma liige ja hobikokk)
💶 Hind: 85 €
🧑‍🤝‍🧑 Kohtade arv: max 20 inimest
📌 Ettetellimine kuni: 12. mai

💬 „Süüa tuleb teha südamega,” ütleb Aare. Kursusel valmistame:
• Eelroog
• Kala
• Liha
• Vokiroog
• Tagurpidi pirnikook

Kõik valmib grillil. Valmistatud road saab nautida kohapeal või kaasa võtta!

Martin Meikase gurmeeõhtusöök – “On meri hülgehall…”
31. mai

Õhtusöögi piletid siit

📅 Aeg: 31. mai 2025
• Restoran avatud kell 16:00
• Õhtusöök kell 17:00–21:00

💶 Hind: 120 € (sisaldab sobitatud veinidega neljakäigulist menüüd)
📌 Ettetellimine kuni: 25. mai
👨‍🍳 Peakokk: Martin Meikas (NOA Chef’s Hall, 180° by Matthias Diether)

Menüüs:

TUUNIKALA
Tuunikala sashimi, ponzu, shiso leht, sriracha-seesami majonees, krõbe riis

SUITSULATIKAS
Vinnutatud tomat, söödav “muld”, mädarõikapärlid, tilliõli

FORELL 38°C
Allikavee forell, lillkapsa “risoto”, marineeritud nuikapsas, heinasuitsu võikaste

KADAKAS
Kadaka kreem, kuusevõrsed ja maasikad, leedriõis ja mustsõstrad